Opstootjes bij Belgisch-Marokkaanse feestvierders in Antwerpen: 10-tal arrestaties

Ook in Antwerpen is de Belgisch-Marokkaanse gemeenschap massaal op straat gekomen om de overwinning op de Rode Duivels te vieren. Vaak verliep dat zonder incidenten maar op de Turnhoutsebaan en het Kiel was de sfeer bijwijlen zeer grimmig. Er waren brandjes en de politie zette het waterkanon in. Een 10-tal mensen werd opgepakt.

OOok in Antwerpen is de Belgisch-Marokkaanse gemeenschap op straat gekomen om de overwinning op de Rode Duivels te vieren. Aan het Centraal Station, op het Kiel en de Turnhoutsebaan was het bij momenten over de koppen lopen. Meestal verliep alles zonder incidenten maar op sommige plekken werd de sfeer grimmig. 

BEKIJK - "Voorlopig is de rust weergekeerd, maar we blijven actief in de stad", Kim Bastiaens van de politie van Antwerpen:

Videospeler inladen...

Op de Turnhoutsebaan werden enkele e-steps in brand gestoken. En ook aan de Zwaantjes bij het Kiel moest de politie tussenbeide komen. Daar werd het waterkanon ingezet, nadat met Bengaals vuur werd gegooid. "Er is veel feestgedruis. We proberen de gemoederen te bedaren en geen olie op het vuur te gooien", aldus de politie. Een 10-tal mensen werd opgepakt.

BEKIJK - Enkele e-steps zijn in brand gestoken in Antwerpen:

Videospeler inladen...

Districtsburgemeester van Borgerhout Marij Preneel (Groen) betreurt de schade aan de Turnhoutsebaan en vindt het niet voor herhaling vatbaar. "Het is moeilijk om op voorhand in te schatten of het nog eens zou gebeuren. Ik ga een oproep doen via de professionele jeugdwerkers om heel specifiek te gaan praten met iedereen op de Turnhoutsebaan. Op die manier kunnen zij de boodschap meegeven dat het zeker feest mag zijn, maar dat we het rustig willen houden."

Meest gelezen