Pascal uit Tessenderlo versiert zijn huis met meer dan 100.000 lichtjes: "Volgend jaar ga ik voor nog meer"

Vorig jaar had Pascal uit Tessenderlo nog 'maar' 78.000 lichtjes aan zijn huis hangen, maar dit jaar heeft hij zijn ultieme doel bereikt door meer dan 100.000 lichtjes op te hangen. "Ik denk bewust nog niet te veel na over de elektriciteitsrekening", zegt Pascal Rubens.

Je kan nog moeilijk langs het huis van Pascal Rubens uit Tessenderlo kijken, want het is dit jaar versierd met meer dan 100.000 lichtjes. "100.520 om precies te zijn", zegt Pascal Rubens trots. "Vorig jaar had ik mijn huis versierd met 78.000 lichtjes, maar het is altijd mijn doel geweest om de kaap van 100.000 lichtjes te bereiken. Ik moet wel toegeven dat nu ik dit doel bereikt heb, ik volgend jaar voor nog meer lichtjes wil gaan."

Mijn hobby is echt ontploft

Pascal Rubens

De fascinatie voor lichtjes zit er bij Pascal al van jongs af aan in. In het kapsalon van zijn moeder versierde hij als kind al de spiegels en de etalage. "Mijn hobby is echt ontploft", geeft Rubens toe. "Elk jaar versierde ik het kapsalon van mijn moeder met meer en meer lichtjes en dat doe ik nu ook met mijn eigen huis. In het begin waren er enkel twee bomen versierd, maar nu is ons huis én zelfs een deel van het wijkpleintje versierd."

Pascal en zijn gezin.

Prijskaartje

100.520 lichtjes, dat kan al tellen, maar ook de elektriciteitsrekening kan dit jaar wat duurder uitvallen door de energiecrisis. "Ik denk bewust nog niet te veel na over de elektriciteitsrekening", geeft Rubens toe. "Ik kan ook totaal niet inschatten hoeveel ik dit jaar ga moeten betalen, maar de hoge energieprijzen hebben mij nooit afgeschrikt. Ik maak geen verre reizen met mijn gezin, dus we geven graag geld uit aan de versiering van ons huis in de kerstperiode. Net zoals vorig jaar openen we dit jaar ook opnieuw een jeneverbar om geld in te zamelen voor de Warmste Week. Mensen komen natuurlijk liever iets drinken waar het gezellig is, dus voor het goede doel hebben we die hogere energiekosten wel over."

Om toch een beetje energie te besparen, branden de lichtjes niet heel de nacht.

Meest gelezen