Technologiecampus in Genk opent de deuren voor jong en oud op Dag van de Wetenschap

Vandaag kan je in Genk, net zoals op heel wat andere locaties in Vlaanderen, deelnemen aan tal van activiteiten op de Dag van de Wetenschap. Zo kan je in de Genkse technologiecampus robotarmen besturen, vliegen met drones of experimenteren in laboratoria.   

Zoals elk jaar kan je op de Dag van de Wetenschap in heel Vlaanderen deelnemen aan tal van wetenschaps- en technologieactiviteiten. In Genk kan je bijvoorbeeld het universum ontdekken in de Cosmodrome van kattevennen, een Vlaamse Sterrenwacht. Maar als technologie je meer interesseert kan je vandaag ook terecht in de T2-campus.

"Op onze technologiecampus is er vandaag voor elk wat wils", zegt Anneleen Conjaerts van de T2-campus. "Jong en oud kan zijn technologietalent hier ontdekken. Zo kan je hier drones besturen, racen met robots, een robotarm besturen, deelnemen aan wetenschappelijke proeven, leren programmeren, paraderen op een plank met een virtual reality bril  en ontsnappen uit een escape room."

Jongeren aantrekken

"De Dag van de Wetenschap is voor ons erg belangrijk om jongeren warm te maken voor techniek en wetenschap", geeft Conjaerts toe. "Er zijn steeds meer technische vacatures die niet ingevuld raken, omdat te weinig mensen kiezen voor een technische opleiding. Een dag zoals vandaag is ideaal om dat technisch vuur bij jongeren aan te wakkeren. Je moet ook geen ASO-diploma op zak hebben om een mooie carrière te kunnen uitbouwen in de technische wereld."

Ondanks dat de Rode Duivels deze namiddag spelen op het WK voetbal in Qatar, verwachten ze op de technologiecampus in Genk 2.000 bezoekers. Zo konden de Duivels de jonge wetenschapsliefhebber Mateo Daniëls niet thuis houden. "Ik heb hier vandaag al met drones kunnen vliegen, een robot kunnen besturen en straks ga ik ook nog deelnemen aan enkele proefjes", zegt Mateo. "Hopelijk komen er een paar explosies bij kijken, want daar ben ik wel fan van. Of ik later echt een wetenschapper wil worden weet ik nog niet, maar ik heb nog tijd genoeg om dat uit te zoeken."

Meest gelezen