De vakbeurs in het Talbot House in Poperinge
Radio2

Britse reisagenten trekken naar vakbeurs in Poperinge om Brits toerisme terug op gang te brengen

Een groep Britse reisagenten zijn naar een vakbeurs getrokken in Poperinge om het Brits toerisme in de Westhoek terug op gang te brengen. Door corona en de Brexit is het Brits toerisme er afgenomen. De reisagenten komen samen met vertegenwoordigers van musea, brouwerijen en begraafplaatsen en krijgen informatie over toeristische trekpleisters in de Westhoek. 

Maandagavond zijn zo’n 50 reisagenten uit het Verenigd Koninkrijk afgezakt naar het Talbot House in Poperinge. Samen met meer dan 20 stakeholders uit de toeristische sector hadden ze het over het Brits toerisme in de Westhoek. Door corona en de Brexit is het aantal Britse toeristen sterk gedaald. 

Om dat aantal weer omhoog te krijgen, kwamen beide partijen samen op de vakbeurs. De komende dagen zullen de reisagenten ook nog bezoeken brengen aan de musea, brouwerijen en begraafplaatsen die vertegenwoordigd werden op de vakbeurs. Daarnaast ontdekken ze ook tal van nieuwe toeristische trekpleisters. 

Volgens Simon Louagie, manager van het Talbot House, begint het toerisme vanuit het Verenigd Koninkrijk weer op gang te komen. "We zijn blij dat we de vakbeurs konden organiseren. We hopen dat we volgend jaar terug op hetzelfde aantal Britse toeristen zullen zitten als voor corona."

Te weinig personeel

Enkel transport tussen de Westhoek en het Verenigd Koninkrijk blijkt een groot probleem. "De reisagenten lieten weten dat er een groot tekort aan personeel is. Heel wat buitenlandse chauffeurs zijn tijdens corona en de Brexit vertrokken uit het Verenigd Koninkrijk", zegt Louagie. 

"Velen zijn niet teruggekeerd of hebben hun internationaal paspoort niet verlengd. Er is een chronisch tekort aan chauffeurs die vanuit het Verenigd Koninkrijk naar het vaste land mogen reizen", sluit hij af. 

Meest gelezen