Luchtvaartmaatschappij Corendon breidt uit op Brussels Airport na chaos op Schiphol afgelopen zomer

Touroperator Corendon zal vanaf de lente veel meer vluchten uitvoeren op Brussels Airport dan afgelopen zomer. Er zullen vier vliegtuigen in Brussel gestationeerd worden, goed voor 260.000 tickets die van en naar Brussel verkocht zullen worden in plaats van 150.000 zoals afgelopen zomer. In een interview met de Nederlandse krant Telegraaf zegt de topman van Corendon dat de chaos op de luchthaven van Schiphol bij Amsterdam de reden was om uit te breiden naar Brussel. 

De voorbije zomer kwam de luchthaven van Schiphol, bij Amsterdam, regelmatig in het nieuws met lange wachtrijen. De luchthaven kampt met een groot personeelstekort, vooral bij het beveiligingspersoneel. Verschillende mensen hebben daardoor hun vlucht gemist. De directie van Schiphol heeft ook meerdere keren aan de luchtvaartmaatschappijen gevraagd om vluchten te schrappen, om zo de werkdruk van het beveiligingspersoneel te verlagen.

De chaos op Schiphol komt met een stevig prijskaartje voor luchtvaartmaatschappijen. Volgens Atilay Uslu, de topman van Corendon in Nederland, heeft het bedrijf 10 miljoen euro schade geleden door de hele situatie. Om dat te vermijden wil het bedrijf volgend zomerseizoen vaker vanuit Brussel vertrekken.

Goedkoper en betrouwbaarder

Vanaf de lente zullen vier vliegtuigen van Corendon Airlines gestationeerd worden op Brussels Airport. Op die manier zullen 260.000 reizigers van en naar Brussel kunnen vliegen. Ter vergelijking: afgelopen zomer heeft Corendon 150.000 tickets aangeboden van en naar Brussel.

De chaos op Schiphol is maar één reden om meer in te zetten op Brussel. "Brussel is gewoon goedkoper", zegt Atilay Uslu in een interview met de Nederlandse krant Telegraaf. "Daar kunnen we mensen voor hetzelfde geld een gratis parkeerplaats aanbieden.” Nederlandse klanten met de trein naar Brussel laten komen is volgens Uslu wel bekeken, maar bleek praktisch niet haalbaar.

In Brussel kunnen we mensen voor hetzelfde geld een gratis parkeerplaats aanbieden.

Atilay Uslu, Corendon

Het is opmerkelijk dat de topman van Corendon Brussel prijst als een goedkope bestemming. De topman van Ryanair heeft recent de capaciteit vanuit Brussel sterk verminderd, net omdat Brussels Airport volgens hem veel te duur is.

In Nederland is er net zoals in ons land ook een vliegtaks, en die ligt er veel hoger dan bij ons. Daar betalen passagiers 26 euro extra belastingen. In ons land is de vliegtaks -afhankelijk van je bestemming- tussen de 2 en de 10 euro.

Meest gelezen