Radio2

Prestigieus appartementsgebouw in Knokke-Heist zorgt voor alsmaar meer problemen, al 20 woningen lopen schade op

In Knokke-Heist zorgt het bouwproject Hoost voor alsmaar meer problemen. Op een plein in het centrum van Heist komt een groot opvallend appartementsgebouw. De enorme bouwput zorgt voor heel wat ellende in de omgeving. Een 70-tal mensen zit al meer dan een maand zonder gas nadat Fluvius uit voorzorg de gastoevoer in hun woning afsloot en nu vertonen zo'n 20 huizen scheuren of verzakkingen. 

Het appartementsgebouw Hoost is een prestigieus project in Knokke-Heist. Een opvallend gebouw met heel wat kleur. Het moet een landmark in de gemeente worden. Maar de bouw ervan is voor heel wat omwonenden een ellende. Een 70-tal mensen zit al een maand zonder gas nadat Fluvius uit voorzorg de gastoevoer in hun woning afsloot. En nu vertonen zo'n 20 woningen ook scheuren en verzakkingen. 

Geen schuld aan

Twee woningen zijn er zelfs erg aan toe. Eén van de getroffen bewoners is Francine Vantorre (84). Zij zorgde er altijd voor dat haar woning piekfijn in orde was, maar nu zijn er op verschillende plaatsen grote scheuren. Francine Vantorre: "Papier dat loskomt, barsten in de muren en kraken in de vloer. Er was eerst maar één tegel die kapot was, maar nu zijn er al twee. Dat is een teken dat het nog altijd verder scheurt. Ik ben enorm geschrokken. Wij hebben daar geen enkele schuld aan. Je kan je niet voorstellen dat het gebeurt. En voor wat? Het zijn precies legoblokken. Wij moeten boeten voor iets wat niet nodig is."  

Bewonersvergadering

Aannemer Artes erkent de problemen en zegt naar een oplossing te zoeken. De oorzaak van de problemen ligt bij de ondergrond die anders blijkt te zijn dan oorspronkelijk gedacht. Maar het bedrijf wil pas communiceren nadat het vanavond uitleg heeft gegeven op een bewonersvergadering. 

BEKIJK - Buurtbewoonster Francine toont dat er iets grondig fout zit: "Het papier komt los en kijk eens hier: Krak, krak, krak!":

Videospeler inladen...

Meest gelezen