Parket over rellen in Brussel: "Relschoppers zullen worden vervolgd en zullen er niet zomaar mee weg komen"

De mensen die gisteren zijn opgepakt na de rellen in Brussel en Antwerpen, zijn intussen allemaal vrijgelaten. Toch benadrukt het parket dat relschoppers hun straf niet zullen ontlopen. De politie analyseert nu camerabeelden om zo veel mogelijk verdachten van strafbare feiten te identificeren.

Na het uitbreken van rellen in Brussel en Antwerpen naar aanleiding van de WK-voetbalwedstrijd tussen België en Marokko heeft de politie in beide steden een tiental herrieschoppers opgepakt. Na enkele uren werden ze weer vrijgelaten.

Maar dat er niemand meer is aangehouden van de rellen van gisteren, betekent niet dat niemand zal vervolgd worden, benadrukt het parket.

BEKIJK - De politie analyseert camerabeelden van de rellen van zondag en probeert zoveel mogelijk verdachten van strafbare feiten te identificeren:

Videospeler inladen...

"Het is zo dat elke verdachte die geïdentificeerd wordt, dat daar gevolg aan zal gegeven worden. Het is zeker niet de bedoeling dat die mensen er zomaar mee weg kunnen komen", zegt Willemien Baert van het parket van Brussel.

De politie analyseert de camerabeelden van gisteren om zo veel mogelijk verdachten van strafbare feiten zoals vernielingen of brandstichtingen te identificeren. Ook zij zullen vervolgd worden.

Het is zeker niet de bedoeling dat de relschoppers er zomaar mee weg kunnen komen

Willemien Baert, parket Brussel

Dat de politie meer mensen had kunnen oppakken en op heterdaad betrappen, wil Willemien Baert niet gezegd hebben. "Het is een afweging die de politie maakt op het ogenblik van de feiten zelf. Is het opportuun om onmiddellijk tussen te komen en de relschoppers te arresteren of gaat dat een tegengesteld effect hebben en gaat dat de gemoederen alleen maar meer ophitsen? Dat is een afweging die de politie maakt en daar komen wij niet in tussen", aldus Baert.

Meest gelezen