Copyright pexels

Twee dertigers stelen meer dan 60 chocoladerepen in Aldi Herent

Twee mannen van 34 en 37 jaar moeten voor de rechtbank verschijnen voor het plegen van diefstal in twee supermarkten in Herent. De twee werden geklist nadat ze onder andere tabak en sterke drank probeerden te stelen in de Okay in Herent. Opmerkelijk: toen de politie ter plaatse kwam, werden 61 chocoladerepen aangetroffen die het duo eerder ontvreemdde uit de Aldi in Herent.

Op maandag 21 november spotte een alerte winkelinspecteur van de Okay aan de Mechelsesteenweg in Herent de twee mannen aan de hand van camerabeelden. Op die beelden was te zien hoe het duo roltabak, scheermesjes en sterke drank uit de winkelrekken namen en verborgen in hun kledij, om vervolgens zonder te betalen de kassa te passeren. De politie werd meteen verwittigd.

De agenten controleerden de wagen van de twee mannen. Daarin troffen ze wel 61 chocoladerepen aan die gestolen zouden zijn in de Aldi in Herent. Dat werd daarna ook bevestigd aan de hand van camerabeelden.

De mannen van 34 en 37 jaar oud hebben geen wettelijke verblijfplaats in België. Tijdens het verhoor gaf de 34-jarige verdachte de feiten toe. Zijn 37-jarige kompaan ontkent de feiten. Het parket van Leuven heeft beide verdachten gedagvaard voor beide diefstallen. De twee zullen zich begin december voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden.

Meest gelezen