4 jaar cel voor serieverkrachting van vrouw na Sinksenfeesten in Kortrijk

Drie twintigers hebben 4 jaar cel gekregen voor de serieverkrachting van een vrouw uit Waregem na de Sinksenfeesten in Kortrijk begin juni. De vrouw was zo dronken, dat ze onmogelijk toestemming kan gegeven hebben voor seks met de mannen, oordeelt de rechter.

Het was in de vroege uurtjes van 6 juni 2022 dat een vrouw uit Waregem erg dronken was en viel op straat in Kortrijk, na een avond stappen op de Sinksenfeesten. Een man ontfermde zich over haar en nam haar mee naar zijn appartement. Op camerabeelden is te zien dat hij haar ondersteunt op weg naar het appartement. 

Geen toestemming

Volgens de openbare aanklager hadden hij en zijn medebewoner die ochtend seks met de vrouw. Later probeerde een derde man hetzelfde, maar hij stopte toen ze riep dat ze niet wilde. De rechter oordeelt nu dat de vrouw in zo'n laveloze toestand was dat ze onmogelijk toestemming kon gegeven hebben om seks te hebben met de mannen. Het trio krijgt 4 jaar cel, waarvan 3 jaar effectief. De vrouw krijgt ook een schadevergoeding, van 3.000 euro. 

Meest gelezen