Radio2

Bewoner van camping in Nieuwpoort dood teruggevonden in caravan met schotwonde

Op een camping in Nieuwpoort is een campingbewoner dood teruggevonden met een schotwonde in het lichaam. Er is ook een pistool aangetroffen naast zijn lichaam. Het parket gaat voorlopig uit van een verdacht overlijden en onderzoekt de zaak. 

Een bewoner van camping Dunepark in Nieuwpoort werd maandagavond dood teruggevonden in zijn caravan met een schotwonde in het lichaam. Een vaste campingbewoner belde na het vinden van het lichaam meteen de hulpdiensten, maar alle hulp kwam te laat – de man was al gestorven.

Verdacht overlijden

Naast het lichaam van de man lag ook een pistool. De man had zelf geen wapenvergunning. Een van de bewoners meent een schot gehoord te hebben, al is dat nog niet zeker. Daarnaast lagen er ook geneesmiddelen op de tafel van de caravan. De wetsdokter onderzoekt of de zaak te maken heeft met een zelfdoding. Tot daar uitsluitsel over is, gaat het parket uit van een verdacht overlijden.

Volgens de buurtbewoners leidt de man een eerder teruggetrokken bestaan. Hij werd de laatste dagen niet meer gezien op de camping. Een vriend van de man uit Luxemburg contacteerde dan ook de campingbewoner, die de man terugvond.

Brand en steekpartij

Het is niet de eerste keer dat de camping in opspraak komt. Er was deze maand ook al brand gesticht vooraan op de camping. Een vrouw werd opgepakt, maar terug vrijgelaten. Een dag later werd ze echter opnieuw opgepakt, omdat ze een campingbewoner een messteek had gegeven. De vrouw ontkent de brandstichting.

Meest gelezen