Belga

De Lijn wil dat Aalst deel circulatieplan terugdraait: "Bussen van Dendermonde en Sint-Niklaas komen nu altijd te laat"

Vervoersmaatschappij De Lijn wil snel een oplossing voor wie van Dendermonde en Sint-Niklaas met de bus naar Aalst moet. Door een aanpassing aan het circulatieplan in Aalst, komen de bussen niet meer op tijd op hun bestemming. "En daardoor missen veel reizigers ook hun verbinding naar Gent of Brussel", zegt Frederik Wittock van De Lijn.

Recent besliste de stad Aalst om een deel van haar circulatieplan aan te passen. Zo werd in de Vaartstraat, vlak bij het centrum, opnieuw tweerichtingsverkeer toegelaten. "Maar dat heeft grote gevolgen voor ons busverkeer", klinkt het bij Frederik Wittock van De Lijn. "Onze bussen zijn genoodzaakt om er een stuk trager te rijden, waardoor ze bijna nooit op tijd toekomen aan hun bestemming."

Moeilijke verbinding

Vooral reizigers uit Sint-Niklaas en Dendermonde worden hard getroffen, zegt Wittock. "Velen van hen kunnen alleen met de bus naar Aalst, want vanuit die steden is er geen rechtstreekse treinverbinding naar Aalst. Gevolg is dat zij nu heel vaak te laat aan het station aankomen. En daardoor missen ze ook hun treinverbinding naar grote steden zoals Gent of Brussel."

De stad Aalst benadrukt dat het om een proefopstelling. "Over zes maanden gaan we de aanpassing evalueren en bekijken of we ze moeten terugdraaien", zegt schepen Jean-Jacques De Gucht (Open VLD). "Het is goed mogelijk dat het verkeer zich tegen dan al aangepast heeft. Als dat niet het geval zou zijn, zullen we met De Lijn bekijken hoe we het probleem kunnen oplossen."

Meest gelezen