Duo krijgt zwaardere straf in Aalst na 69 verkeersovertredingen: "Ze trekken zich niets aan van de verkeersregels"

In de politierechtbank van Aalst stonden gisteren twee beklaagden terecht voor het besturen van een auto zonder geldig rijbewijs. Omdat ze samen al 69 keer eerder werden veroordeeld, kregen ze deze keer een zwaardere straf.

De twee beklaagden hadden in oktober nog feiten gepleegd, maar gisteren stonden ze voor de Aalsterse politierechtbank terecht voor een overtreding die ze vorig jaar in mei pleegden. De twee reden toen in Aalst rond. De chauffeur had een rijverbod, de passagier was de eigenaar van het voertuig. In de Vrijheidstraat zijn ze betrapt, voor de zoveelste keer. De twee waren in de politierechtbank zelf afwezig en lieten zich vertegenwoordigen door hun advocaat.

69 verkeersovertredingen samen

De beklaagden zijn overbeterlijk: samen zijn ze goed voor 69 veroordelingen. De ene al 52 keer voor verschillende feiten, en de andere blijkt ook geen onbekende te zijn voor het gerecht want die liep ook al 17 keer tegen de lamp. "Ze geven aan dat ze zich niks aantrekken van de verkeersregels en dat ze ook niet wakker liggen van de verkeersveiligheid", zegt het Openbaar Minister.

Zware straf

De advocaat vroeg nog de vrijspraak, omdat het duo zegt dat geen van hen achter het stuur zat. De politierechter ging daar niet in mee en gaf een zwaardere straf. De man met de 17 veroordelingen kreeg voor zijn 18e veroordeling een boete van 4.000 euro en hij werd rijongeschikt verklaard. De andere kreeg voor zijn 53e veroordeling een gevangenisstraf van 4 jaar en een geldboete van 32.000 euro. Hij werd ook rijongeschikt verklaard en kreeg een levenslang rijverbod.

Meest gelezen