AFP or licensors

Geruchtenmolen draait weer volop, topmodel Hailey Bieber roept zwangerschapsroddels halt toe: "Geen baby, maar cyste ter grootte van appel"

Het Amerikaanse topmodel Hailey Bieber is níét zwanger, maar heeft een cyste "zo groot als een appel". Dat laat ze in niet mis te verstane woorden weten op haar Instagramprofiel nadat er volop gespeculeerd werd over haar "bolle buik". Bieber is de zoveelste (bekende) vrouw die aan de "zwangerschapgeruchtenmolen" moet geloven. 

"Ik heb een cyste op mijn eierstokken die even groot is als een appel", schrijft het Amerikaanse topmodel Hailey Bieber op Instagram. Op de bijhorende foto toont ze haar buik, die een beetje bol lijkt. "Ik heb al een paar keer zo'n cyste gehad. Dat is nooit leuk. Het is pijnlijk en het maakt me misselijk en emotioneel."

Ze roept daarmee een halt toe aan de zwangerschapsgeruchten die massaal rondgaan. Het is niet de eerste keer dat Bieber gelijkaardige roddels moet aanpakken. "Ik ben niet zwanger, laat mij gerust", reageerde ze eerder dit jaar nog op de zoveelste speculaties over een mogelijke zwangerschap.

"Ik heb geen endometriose of PCOS", schrijft Bieber.

"Er gebeurt iets bij vrouwen als je trouwt. Iedereen gaat er altijd vanuit dat er een baby komt. Maar hoe zit het met alle andere dingen die ik wil bereiken?"

"Ik denk dat we idealiter in de komende jaren zouden proberen om een kind te krijgen", zei het model, dat getrouwd is met de Canadese zanger Justin Bieber. "Maar er is een reden waarom ze het proberen noemen, toch? Je weet niet hoe lang dat proces ooit gaat duren."

Geen unicum

Bieber is verre van de enige bekende figuur die op deze manier enigszins geforceerd wordt om haar privéleven te delen met de wereld. 

Enkele weken geleden nog kwam de Amerikaanse actrice Jennifer Aniston met haar onvervulde kinderwens en haar moeilijke ivf-traject naar buiten. Ze kaartte aan hoe de media te pas en te onpas speculeerden over een mogelijke zwangerschap en dat ze het hard te verduren kreeg.

Wat is een eierstokcyste?

Het is een met vocht gevulde holte die zich in een eierstok ontwikkelt. De meeste eierstokcysten zijn goedaardig. Ze kunnen niet echt worden vermeden en komen iets vaker voor bij vrouwen die een hormoonspiraaltje gebruiken en iets minder bij vrouwen die de pil nemen. Eierstokcysten kunnen pijnlijk zijn en bloedingen veroorzaken, al ervaart niet iedereen klachten.

Meest gelezen