Belga

Britse koningin-gemalin Camilla en koningin Mathilde waarschuwen voor "pandemie van geweld tegen vrouwen"

De Britse koningin-gemalin Camilla heeft gewaarschuwd voor een "wereldwijde pandemie van geweld tegen vrouwen" en roept op om een ​​einde te maken aan deze "gruwelijke misdaden". Ze deed dat tijdens een evenement in het kader van de "16 dagen van activisme tegen gendergerelateerd geweld" van de Verenigde Naties waarvoor ook koningin Mathilde uitgenodigd was op Buckingham Palace. 

Het bewustzijn vergroten rond de dreiging van huiselijk geweld en geweld tegen vrouwen is een van de thema's die koningin-gemalin Camilla na aan het hart liggen. Ze benadrukte dat slachtoffers huiselijk geweld "gehoord en geloofd moeten worden".

Ze deed dat tegen de achtergrond van de "16 dagen van activisme tegen gendergerelateerd geweld" van de Verenigde Naties. En gedurende die 16 dagen, zei de koningin-gemalin, suggereerden politiecijfers dat 3.000 vrouwen verkracht zouden worden in Engeland en Wales. "En wereldwijd zullen meer dan 2.000 vrouwen vermoord worden door hun partner of door iemand uit hun familie", voegde ze eraan toe. 

BEKIJK - Camilla roept op om een einde te maken aan de gruwelijke misdaden tegen vrouwen:

Videospeler inladen...

Ook koningin Mathilde was aanwezig op het evenement, net als onder anderen (vlnr naast koningin-gemalin Camilla) de koningin Rania van Jordanië, de Deense kroonprinses Mary, de First Lady van Sierra Leone Fatima Maada Bio en Olena Zelenska, de echtgenote van de Oekraïense president Volodimir Zelenski. Ook de voormalige Spice Girl Melanie Brown was in Buckingham Palace. 

Belga

Camilla benadrukte dat achter alle statistieken "individuele verhalen over menselijk lijden en liefdesverdriet" zaten, maar zei ook dat "er leven is na misbruik". "Ik heb voldoende vrouwen ontmoet die na slachtoffer overwinnaar geworden zijn." 

Meest gelezen