archiefbeeld wolf
Robby Scheelen

Wolf gespot in Kinrooi, roedel in Limburg trekt ver uit kerngebied

In Kinrooi is een wolf gezien. Daarmee treden de wolven uit de roedel in Limburg ver uit hun kerngebied rond het militair terrein van Leopoldsburg en Houthalen-Helchteren. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt.

De wolf is gisteren in de late namiddag gezien op de Batvendijk in Kinrooi. Het dier is gefilmd en Jan Loos van Welkom Wolf heeft de beelden gezien. Hij bevestigt dat het om een wolf gaat. Het dier liep terug richting Bree, richting het militaire domein in Houthalen-Helchteren en Leopoldsburg. 

Volgens Loos kan de wolf zowel een ouder, een jaarling als een welp zijn uit de roedel van Limburg die momenteel 13 dieren telt. Het is ook natuurlijk gedrag van de wolf, vervolgt hij. "Een ouder zou momenteel de uiterste grenzen van zijn gebied aan het markeren kunnen zijn", zegt hij. 

"Een jaarling zou nu stilaan kunnen wegtrekken en de welpen zijn volop aan het verkennen en trekken nu ook al eens verder weg uit het kerngebied. Vorig jaar is bijvoorbeeld in Hamont-Achel een wolf opgemerkt." Loos vraagt mensen ook nog altijd waarnemingen van de wolven door te geven aan Welkom Wolf

Meest gelezen