Luk De Wilde

Meisje nog in levensgevaar na brand in Waasmunster, de brand ontstond in de keuken

De branddeskundige van het parket heeft vastgesteld dat de brand in een rijwoning in Waasmunster is ontstaan in de keuken. Buren hadden vorige nacht de brand bij een familie van 11 opgemerkt. De brandweer heeft 4 gezinsleden kunnen redden, ze zaten vast op de zolderverdieping. De andere 7 konden op eigen kracht aan het vuur ontsnappen. 1 meisje van 9 jaar is nog in levensgevaar.  

Volgens de branddeskundige van het parket van Oost-Vlaanderen is de brand in de woning in Waasmunster per ongeluk onstaan in de keuken, wellicht aan een verdeelstekker. Het gezin van 11 personen lag te slapen toen buren vorige nacht rond 4 uur de brand opmerkten. De brandweer is er in geslaagd om de oma en 3 kinderen van de zolderverdieping te redden. Ze hadden zware rookvergiftiging. 

Het parket bevestigt dat er 5 gezinsleden in het ziekenhuis liggen. 1 van hen, een meisje van 9 jaar is nog in levensgevaar, ze heeft brandwonden. De toestand van de oma en de andere 2 kinderen is stabiel. De moeder van de kinderen is gewond aan de voeten en moet geopereerd worden. 

Het gezin wordt opgevangen bij familie. De gemeente stelt een woning ter beschikking. 

Meest gelezen