Luk De Wilde

Kind en vrouw in levensgevaar na zware woningbrand in Waasmunster

Na een brand in een rijhuis in Waasmunster zijn 2 van de 11 bewoners in levensgevaar. Buren hadden de brand ontdekt. De brandweer was er snel bij. Enkele bewoners konden zich redden, maar 4 mensen zaten vast op de zolder. Ze hadden rookvergiftiging en 1 kind heeft brandwonden. Het kind en nog 1 gezinslid zijn in levensgevaar. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Het vuur ontstond rond 4 uur in de slaapkamer van een woning in de Neerstraat. De 11 bewoners werden in hun slaap verrast. Drie kinderen en de grootmoeder van de familie moesten door de brandweer uit de woning worden gered. Ze raakten ernstig gewond. Zeven andere gezinsleden, 2 volwassenen en 5 kinderen, konden op eigen kracht de brandende woning verlaten en waren er minder erg aan toe.

In totaal moesten er 9 personen naar het ziekenhuis worden overgebracht. De eerste verdieping van de woning is volledig uitgebrand, de rest van het huis liep zware rook- en waterschade op waardoor het huis onbewoonbaar verklaard is. Een branddeskundige zal de oorzaak van de brand onderzoeken.

"Ik hoorde de kinderen roepen"

"Op de zolder zaten 3 kinderen en een oudere dame, de oma, als ratten in de val. De brandweer heeft hen kunnen bevrijden", vertelt burgmeester Jurgen Bauwens (CD&V). "Ik was ook ter plaatse, ik hoorde de kinderen roepen, dat zijn dingen die je nooit meer vergeet." De vier gezinsleden hadden zware rookvergiftiging. Nog volgens de burgemeester heeft de oma zich proberen te redden door uit het venster te springen, zij heeft breuken opgelopen en 1 kind heeft  brandwonden.

Familie krijgt veel steun

Het gezin krijgt veel steun op sociale media. "Ze worden nu opgevangen bij familie, maar we hebben ervoor gezorgd dat er een woning voor hen klaar staat. Waasmunster staat hierdoor een beetje op zijn kop, we leven ongelooflijk met die mensen mee", vult Bauwens nog aan. 

Luk De Wilde

Meest gelezen