Onthaalmoeder uit Zonhoven wordt door het Agentschap Opgroeien geschorst op basis van verontrustende informatie

Het Agentschap Opgroeien heeft recent verontrustende informatie gekregen over een onthaalmoeder in Zonhoven. Daardoor maakt het Agentschap zich zorgen over de veiligheid van de kinderen in die opvang. Ferm, het netwerk waar de onthaalmoeder bij hoort, werd verwittigd en de vrouw werd op non-actief gezet. Het Agentschap Opgroeien zal de onthaalmoeder tijdelijk schorsen met dringende noodzakelijkheid. 

Het Agentschap Opgroeien gaat een onthaalmoeder in Zonhoven tijdelijk schorsen. "Dat is al beslist maar de schorsing moet verder administratief afgehandeld worden", vertelt Nele Wouters van het Agentschap. "Door de schorsing kan de onthaalouder tijdens die periode geen kinderen meer opvangen. Het Agentschap kan daardoor alle informatie onderzoeken om een eindbeslissing te nemen. Wanneer die kan verwacht worden, is nog niet duidelijk. Maar we hebben nu al voldoende reden om te denken dat zich hier een probleem stelt."

We wilden vooral snel handelen voor het welzijn van de kinderen, we beseffen dat dit voor iedereen een ingrijpende beslissing is

Nele Wouters, Agentschap Opgroeien

"De verifieerbare informatie die we hebben gekregen over de onthaalmoeder was verontrustend genoeg om snel te handelen", vertelt Nele Wouters van het Agentschap Opgroeien. "Het gaat niet om onvoldoende tafeltjes en stoeltjes bijvoorbeeld. Daarom hebben we ook de ouders gevraagd hun kinderen meteen op te halen. Ferm zal hen begeleiden om nieuwe opvang te vinden."

Meest gelezen