Foto Peter Malaise

Station van Ronse krijgt nieuwe "verwarmde en comfortabele" wachtzaal 

Spoorwegmaatschappij NMBS gaat een nieuwe wachtzaal plaatsen aan het station van Ronse. De huidige wachtzaal bevindt zich in het stationsgebouw, maar omdat het gebouw nog enkel daarvoor gebruikt wordt, vindt NMBS het beter om een nieuwe wachtzaal onder te brengen in een bijgebouw. 

"We vinden het bijzonder jammer dat een stationsgebouw als dat van Ronse maar voor een klein deel gebruikt", klinkt het bij Dimitri Temmerman van NMBS. "Daarom hebben we besloten om de wachtzaal te verhuizen naar een bijgebouw. Daar zullen reizigers in alle warmte en comfort op de trein kunnen wachten."

Nieuwe invulling

Als de huidige wachtruimte uit het stationsgebouw verdwijnt, zal het gebouw helemaal leegstaan. "We kijken daarom welke nieuwe invulling we aan het stationsgebouw kunnen geven. Een van de mogelijkheden is dat we het gebouw verkopen."

Begin volgend jaar wordt de huidige wachtzaal gesloten. "Vanaf dan kunnen reizigers ook meteen terecht in de nieuwe wachtzaal", besluit Temmerman.

Meest gelezen