Will Smith voor het eerst sinds Oscar-incident op groot scherm in "Emancipation": "Begrijp dat mensen nog niet klaar zijn om mij te zien spelen"

Will Smith verschijnt voor het eerst op een groot scherm sinds het Oscar-incident waarin hij Chris Rock een slag in het gezicht gaf. In "Emancipation" vertolkt hij de hoofdrol van de ontsnapte slaaf Peter. "Ik respecteer dat mensen er nog niet klaar voor zijn", laat de acteur weten in een interview met de Amerikaanse nieuwszender Fox 5.

Amerikaanse acteur Will Smith beseft dat er een dubbel gevoel zal zijn onder het publiek om hem opnieuw te zien acteren, na het incident op de Oscars eerder dit jaar. Begin december zal Smith opnieuw te zien zijn in de hoofdrol van "Emancipation", een historische film over slavernij.

"Ik begrijp volledig dat mensen er nog niet klaar voor zijn. Dat respecteer ik en ik geef hen die ruimte", vertelt hij in een interview met de Amerikaanse nieuwszender Fox 5. "Mijn grootste zorg is mijn team. Ik hoop dat mijn acties het ongelooflijke team achter deze film niet zullen straffen."

'Whipped Peter'

"Emancipation" volgt Peter, een slaaf die weet te ontsnappen uit de handen van stropers. Hij trekt naar het noorden, door de moerassen van de Amerikaanse staat Louisiana, op zoek naar zijn familie. De film is gebaseerd op het verhaal van Gordon, ook bekend als "Whipped Peter". De littekens op zijn rug van de zweepslagen werden het onderwerp van een reeks foto's die de wereld rondging en zo bewegingen voor de afschaffing van slavernij aanwakkerde.

"De film gaat over de periode wanneer slaven bevrijd zijn, maar nog niet vrij zijn", vertelde Will Smith maandagavond in The Daily Show. "De film gaat niet over slavernij, maar over vrijheid."

BEKIJK - De trailer van "Emancipation"

"Ik verloor de pedalen"

"Emancipation" verschijnt op 9 december op Apple TV+. De uitgave van de film werd in mei verlaat in de nasleep van zijn acties op de Oscars. Tijdens de ceremonie in maart sloeg Will Smith komiek Chris Rock in het gezicht nadat die een grap had gemaakt over zijn vrouw Jada Pinkett Smith.

Maandagavond was hij te gast in het satirische nieuwsprogramma The Daily Show om de film te promoten. Tegen host Trevor Noah blikte hij terug op het incident: "Dat was een verschrikkelijke avond. Het is redelijk ingewikkeld, maar waar het op neerkomt, is dat ik de pedalen verloor. Al keurt dat mijn gedrag niet goed", vertelt Smith. "Je weet nooit waar iemand doorgaat."

BEKIJK - Will Smith te gast in The Daily Show

Meest gelezen