Foto Kurt

André Gyselbrecht mag straf voor kasteelmoord thuis uitzitten met enkelband

André Gyselbrecht, de gewezen dokter uit Ruiselede die de opdracht gaf voor de kasteelmoord, mag de rest van zijn straf thuis uitzitten met een enkelband. Gyselbrecht liet tien jaar geleden zijn schoonzoon ombrengen in Wingene en werd veroordeeld tot 21 jaar cel. Hij zat ondertussen al ruim een derde van die straf uit.

Twee weken geleden deed Gyselbrecht, die al 72 is, een aanvraag om de rest van zijn straf met een enkelband uit te zitten. Die aanvraag is nu dus goedgekeurd. Eerder kreeg hij al een andere gunstmaatregel waardoor hij nu en dan voor anderhalve dag de gevangenis mocht verlaten. Gyselbrecht werkte altijd als huisdokter, maar hij is geschrapt door de Orde der Artsen. Hij zal nu helpen in de praktijk van een dierenarts.

Vermoedens van misbruik

De kasteelmoord dateert van tien jaar geleden. Gyselbrecht was bang dat zijn schoonzoon slecht omging met zijn vier kinderen en ze zelfs misbruikte. Hij had eerder ook al klacht ingediend voor incest, maar die had weinig resultaat volgens hem. Daarom contacteerde hij een bevriende crimineel die de moord regelde. Saelens werd neergeschoten en zijn lichaam werd begraven in een bos. Uiteindelijk zijn vier mensen veroordeeld in de zaak. Een vijfde verdachte, die schoonzoon Stijn Saelens effectief ombracht, overleed aan kanker nog vóór de rechtzaak startte.

Meest gelezen