Drie slachtoffers van brand in Bertem opgepakt, brandweer vindt sporen van drugsactiviteiten

De drie slachtoffers van een brand in Bertem zijn opgepakt door de politie. Woensdagmorgen brak brand uit in hun huis. Drie mannen werden eerst naar het ziekenhuis gebracht, maar enkele uren later werden ze daar opgepakt omdat ze inbreuken zouden hebben gepleegd op de drugswetgeving. 

Drie meerderjarige broers raakten woensdagmorgen bevangen door de rook bij een brand in hun huis aan de Egenhovenstraat in Bertem. Ze werden met een rookvergiftiging naar het ziekenhuis gebracht. Normaal gezien zouden ze later op de dag het ziekenhuis mogen verlaten, maar in de plaats daarvan werden ze door de politie opgepakt. 

Het Leuvense parket bevestigt de arrestatie van de drie mannen. “Bij de tussenkomst van de brandweer werden er een aantal vaststellingen gedaan die wijzen op inbreuken van de drugswetgeving”, zegt parketwoordvoerdster Sarah Callewaert. “De drie bewoners van het pand werden in de loop van de dag opgepakt voor verhoor." Meer details wil het parket voorlopig niet kwijt. De mannen zouden geen onbekenden zijn voor de politie. 

Meest gelezen