Belga Image

Frank Vanleenhove van Surfers Paradise in Knokke-Heist officieel gehuldigd als hofleverancier

Frank Vanleenhove van Surfers Paradise is officieel gehuldigd als hofleverancier. Koning Filip en zijn gezin volgen al sinds 2011 watersportlessen in Knokke-Heist. Fier als een gieter nam Frank zijn oorkonde in ontvangst.

Koning Filip en zijn gezin hebben de watersportmicrobe goed te pakken. Tien jaar geleden mocht Frank Vanleenhove van surfclub Surfers Paradise een eerste les aan de toenmalige prins geven. Frank Vanleenhove: "Ik herinner mij dat hij bij de derde sessie vastbesloten zei: vandaag wil ik echt op de plank staan. Natuurlijk was ik fier toen ik hem na een tijdje alleen over het water zag glijden." Ook aan de koninklijke kinderen gaf Frank al les. "Mama Mathilde kijkt dan fier toe vanop het strand.”

Officieel bekroond

Dinsdag mocht Vanleenhove zijn oorkonde van hofleverancier afhalen op het paleis. “Ik ben uitermate fier. 2022 betekent mijn 40e jaar op het strand. Eén van de voorwaarden om hofleverancier te worden, is dat je kwaliteit en service hoog in het vaandel draagt. ledereen wordt hier op dezelfde manier ontvangen en verzorgd, dat is voor de koninklijke familie niet anders.”

Nieuwe rage

Het bezoek aan het paleis was volgens Vanleenhove hartelijk. De koning nam ruim de tijd voor een praatje. "Hij merkte op dat we elkaar nu in een compleet andere omgeving zagen. Daarop zei ik dat onze outfits er ook enigszins anders uitzagen." Tijdens de babbel deed Koning Filip nog een belofte. “Hij wil het komende jaar leren "wingfoilen". Dat is surfen waarbij je door een wing (vlieger) wordt voortgetrokken. Door een soort mastvoet onder de plank wordt je board uit het water getild en bereik je hoge snelheden. We mogen fier zijn op een kitesurfende koning, dat kunnen ze volgens mij niet in veel landen zeggen”, aldus nog Frank Vanleenhove. 

Meest gelezen