Na burgemeestersoverleg tussen Ruiselede en Wingene, voorlopig geen communicatie over mogelijke fusie

De burgemeesters van Ruiselede en Wingene hebben gisteren samengezeten om te overleggen over een mogelijke fusie tussen de twee gemeenten. Volgens burgemeester Greet De Roo (RKD) van Ruiselede was het een vruchtbare vergadering, maar ze wil geen details kwijt over wat er precies besproken is en beslist. 

Afgelopen weekend was er een volksraadpleging waarin mensen zich konden uitspreken voor of tegen de fusie van Ruiselede met Wingene. Zo'n 40 procent van de bevolking kwam opdagen. Daarvan stemden negen op de tien tegen de fusie. Maar de burgemeesters zien dat anders. Wie niet kwam stemmen, wordt bij het ja-kamp geteld. Bovendien is de volksraadpleging niet bindend en kunnen de plannen gewoon worden voortgezet. 

Rust in Ruiselede

De burgemeesters van Ruiselede en Wingene zaten gisteravond nog eens samen om te overleggen over een mogelijke fusie. Volgens burgemeester Greet De Roo van Ruiselede was het een vruchtbare vergadering, maar ze wil geen details kwijt over wat er precies besproken is en beslist. Volgens de burgemeester is het belangrijk dat de rust terugkeert in de gemeente. Want de mogelijke fusie zorgt voor veel discussie. 

Meest gelezen