Peter Malaise

Maarkedal krijgt twee nieuwe voetbalvelden: "Voetballertjes moeten niet meer naar Ronse"

In Maarkedal komen twee kunstgrasvelden waar KSV Maarkedal en de jeugd van KSK Vlaamse Ardennen gebruik kunnen van maken. De voetballers moesten eerder uitwijken naar ondermeer Ronse.  De gemeente zocht een tijd naar een oplossing en die is er nu. "We zorgen voor kunstgrasvelden voor al onze voetballers uit de gemeente ", laat schepen Filip Meirhaeghe (Open VLD) weten. 

Al drie jaar zoekt de gemeente Maarkedal naar een oplossing voor de voetbalclubs uit de gemeente. KVV Vlaamse Ardennen speelde op zonevreemde terreinen en was al een tijdje geleden uitgeweken naar Ronse, na de fusie met Ronse tot KSK Vlaamse Ardennen. De ploeg bleef het vervelend vinden om telkens naar Ronse te moeten en vroeg al een tijd om een oplossing. 

Dan was er ook nog KSV Maarkedal. Die ploeg kon gebruik maken van het terrein van de gemeente op de Kortekeer. Maar dat ligt in een recreatiezone pal naast een natuurgebied. Daarom had het Agentschap voor Natuur en Bos zich verzet tegen de plannen. Maarkedal moest dus wel op zoek naar een oplossing. 

Nieuw sportproject in de gemeente

Maarkedal was al een tijd aan het zoeken naar een oplossing, maar dat bleek niet zo makkelijk. De gemeente vond het zelf ook niet kunnen dat er geen echte sportvoorzieningen waren. Daarom is de gemeente gaan samenzitten met het Agentschap voor Natuur en Bos om te kijken wat er toch mogelijk was. De plannen voor een sportsite met Finse piste, padbol (een combinatie van voetbal, tennis, volleybal en squash), padel en voetbalvelden bleken niet haalbaar. 

"We gaan enkel door met voetbal", laat schepen Filip Meirhaeghe (Open VLD) weten. "Voetbal was onze grote bekommernis en we hopen dat tegen volgend jaar iedereen kan voetballen op een groot kunstgrasveld van 100 op 60 meter en op een kleiner kunstgrasveld van 50 op 40 meter. De kantine blijft waar ze nu is, maar wordt wat gerenoveerd."

75 parkeerplaatsen

In het ontwerp staat ook dat er plaats is voor 75 parkeerplaatsen en daar waren bij de omwonenden wel wat vragen over. Zij waren bezorgd dat parkeerplaatsen voor extra overlast gaan zorgen. Zij vroegen een kiss-and-ride zone en een circulatieplan. Die bezorgdheden worden opgenomen in het ontwerp, laat de gemeente weten. Maarkedal belooft dat de impact op de omgeving beperkt zal blijven. Er komt ook een groenbuffer om het waardevol natuurgebied Natura 2000 te beschermen. 

Meest gelezen