Beeld uit archief

Muziekfestival Live is Live verhuist al na een jaar van Zeebrugge naar Antwerpen

Het muziekfestival Live is Live verhuist na een jaar al van Zeebrugge naar Antwerpen. Dat zegt de organisatie. Het driedaags festival vond vorige zomer plaats op het strand van Zeebrugge en trok ruim 20.000 bezoekers. "Dat het festival na een jaar al zou verhuizen, is geen keuze tegen Zeebrugge", zegt Judith Goukenleuque van de organisatie.

De eerste editie van het driedaagse festival Live is Live vond vorig jaar plaats op het strand van Zeebrugge en bleek een succes. Ruim 20.000 bezoekers kwamen er kijken naar onder meer dEUS, Wilco en The National. "We willen een blijver worden in het Belgische festivallandschap", klonk het toen. Dat de organisatie voor komende editie kiest voor het Antwerpse Linkeroever betekent niet dat Zeebrugge de verwachtingen niet inloste. "We zijn een rondreizend festival, dus deze keer kiezen we voor een andere locatie", klinkt het bij woordvoerster Judith Goukenleuque.

Niet laatste keer in Zeebrugge

"We waren ontzettend tevreden over Zeebrugge", gaat de woordvoerster verder. "Het is ook niet de bedoeling dat we niet meer naar Zeebrugge afzakken, want we kregen er ook veel steun voor de eerste editie. Maar voor de editie die we dit jaar gaan voorstellen, is Antwerpen iets beter geschikt."

Het muziekfestival Live is Live is op 24 juni. Onder meer The War on Drugs, Balthazar en Warpaint hebben hun aanwezigheid al bevestigd. 

Meest gelezen