Een blik op Zwevegem (archieffoto)
Foto Kurt

Oppositiepartij Nu.Zwevegem vraagt toch het ontslag van schepen na verkeersagressie

Oppositiepartij Nu.Zwevegem zal op de volgende gemeenteraad het ontslag vragen van Marc Desloovere (Samen!), de schepen van mobiliteit. Vorige maand achtervolgde Desloovere een vrouw tot op haar werk omdat ze een voorrang van rechts had genegeerd. Hij zou de vrouw ook aangevallen hebben, al ontkent hij dat met klem. 

Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar de zaak. De feiten gebeurden op 20 oktober. De Zwevegemse schepen van mobiliteit Marc Desloovere reed op een weg in Zwevegem en had voorrang van rechts. Een vrouw die hem voorrang moest verlenen, deed dat niet. Hierop besliste Desloovere haar te achtervolgen. 

De schepen achtervolgde haar tot ze was aangekomen op haar werk bij Fomeco, een metaalverwerkend bedrijf. De vrouw wist de schepen op de parking van het bedrijf nog van zich af te schudden, maar toen ze de gebouwen binnenstapte, ging hij ook daar achter haar aan. Een andere werknemer van het bedrijf zette de schepen uit het bedrijf. Daarbij zou de schepen gevallen zijn.

Vertrouwen geschonden

Oppositiepartij Nu.Zwevegem vindt dat het vertrouwen in de schepen geschonden is en vraagt zijn ontslag. Antoon Vanassche: "We vragen dat hij minstens ontslag neemt tot er een uitspraak in het gerechtelijk onderzoek is. We kunnen hem niet meer het vertrouwen geven om op te treden als schepen van mobiliteit. Het is ook een signaal naar de bevolking toe." 

Haatberichten

Schepen Marc Desloovere zegt verrast te zijn door de vraag om zijn ontslag. "In de besloten zitting van de gemeenteraad deze week heb ik mijn versie van de feiten gegeven. Het woord ontslag is daar niet gevallen, door geen enkele van de oppositiepartijen. Iedereen was het erover eens dat we eerst het gerechtelijk onderzoek en de uitspraken van het gerecht zouden afwachten." 

Ondertussen heeft de schepen al verschillende haatberichten ontvangen via mail en sociale media. "Het zijn onbekenden die mij mails en berichten sturen. Ze horen maar één kant van het verhaal. Ja, ik vind dat toch wel beangstigend." 

Meest gelezen