Groen

Politiek directeur van Groen, Bogdan Vanden Berghe, wil Antwerpse partijvoorzitter worden

De politiek directeur van Groen, Bogdan Vanden Berghe, is kandidaat om de nieuwe Antwerpse voorzitter van de partij te worden. De leden beslissen daarover op 20 december, maar de kans is groot dat er geen andere kandidaten zullen zijn. Hij heeft ook ambities bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Bogdan Vanden Berghe is officieel kandidaat om Giuliana Chirinos op te volgen als voorzitter van Groen Antwerpen. Vanden Berghe is sinds juni 2019 politiek directeur bij de partij. Eerder dat jaar stond hij op de derde plaats van de Antwerpse kamerlijst, maar hij raakte niet verkozen. "Imade Annouri heeft onlangs zijn functie als fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad neergelegd. We hebben dan een oefening gemaakt om de partij in Antwerpen verder op de kaart te zetten. Ilse Van Dienderen is nu fractieleider en we hebben ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om de partijleiding in Antwerpen te vernieuwen," zegt Vanden Berghe.

Groener en gezonder Antwerpen

Als politiek directeur zet Vanden Berghe mee achter de schermen de lijnen van Groen uit. Hij was ook betrokken bij de onderhandelingen voor de Vivaldi-regering. Nu wil hij in Antwerpen op het voorplan komen om de ideeën van Groen uit te dragen. "Antwerpen moet groener en gezonder worden. De stad heeft een zeer slecht mobiliteitsbeleid. Er moet meer respect komen voor diversiteit. Er komen besparingen op cultuur en het jeugdwerk. Er zijn dus veel elementen waar een progressieve partij moet op gaan wegen. Dat wil ik met Groen gaan doen."

Ambities bij gemeenteraadsverkiezingen

De leden van Groen beslissen op 20 december wie de nieuwe Antwerpse voorzitter wordt. Bogdan Vanden Berghe is momenteel de enige kandidaat. Ook voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2024 heeft hij plannen. "Bij Groen bepalen de leden wie de lijst gaat trekken. Maar het is zo dat ik niet zonder ambitie naar die lijstverkiezingen kijk."

Eerder was Bogdan Vanden Berghe algemeen directeur van NGO 11.11.11. 

Meest gelezen