Politiezone Grens houdt samen met Nederlandse politie strengere vuurwerkcontroles in grensgemeente Essen

Politiezone Grens gaat samen met de Nederlandse politie strengere controles houden op vuurwerk. In de weken voor Nieuwjaar wordt er regelmatig vuurwerk afgestoken en dat is verboden. De politie zal ook controleren of er illegaal en gevaarlijk vuurwerk verkocht wordt.

Politiezone Grens houdt jaarlijks strengere vuurwerkcontroles op het einde van het jaar. "We zijn een grensgemeente en onze noorderburen komen regelmatig naar hier om vuurwerk te kopen", vertelt commissaris Patrick De Smedt. "Vuurwerk leeft nog meer in Nederland en dat zorgt ook voor veel vuurwerkoverlast in Essen. Samen met onze Nederlandse collega's gaan we die overlast aanpakken."

We houden extra toezicht op de verkoop van illegaal en gevaarlijk vuurwerk, waardoor mensen gewond kunnen geraken
Patrick De Smedt, politiezone Grens

De politie houdt controles op de verkoop en het afsteken van vuurwerk. "Voorlopig zijn er nog niet veel meldingen binnengekomen, maar er wordt regelmatig vuurwerk afgestoken in de weken voor Nieuwjaar. Dat is verboden." Interventieploegen zullen extra controleren en ingrijpen wanneer nodig. "Daarnaast zullen we samen met de Federale Overheidsdienst Economie controleren of verkooppunten voldoen aan de voorwaarden. En we houden extra toezicht op de verkoop van illegaal en gevaarlijk vuurwerk, waardoor mensen gewond kunnen geraken."

We vragen om stil vuurwerk te kopen, om dieren niet te veel angst aan te jagen
Patrick De Smedt, politiezone Grens

De Smedt sluit af met een boodschap voor alle mensen die toch graag vuurwerk willen afsteken met Nieuwjaar. "Zorg dat je een vergunning hebt om vuurwerk te mogen afsteken en zorg dat je veilig vuurwerkt koopt." De politiezone vraagt ook om rekening te houden met dieren. "Net zoals de overheidsdiensten aanraden, kunnen we alleen maar vragen om stil vuurwerk te kopen, om dieren niet te veel angst aan te jagen."

Meest gelezen