Van links naar rechts: Mathijs Beks, Dymfna Meynen en Kris Vrancken

Hasselt organiseert DuoDay voor mensen met een functiebeperking

In Hasselt heeft DuoDay plaatsgevonden, een dag waarop mensen met een functiebeperking dubbellopen met personeel van de stad. Op deze manier wil Hasselt de afstand met de arbeidsmarkt voor personen met een functiebeperking verkleinen. “Ik ben heel dankbaar dat ik vandaag mag meelopen”, zegt Mathijs Beks, die mocht meelopen op de IT-dienst.

De aanleiding voor de DuoDay is de internationale dag voor personen met een beperking, die op zaterdag 3 december plaatsvindt. Voor het initiatief werkte Hasselt samen met verschillende organisaties zoals GTB, die mensen met een beperking of gezondheidsprobleem helpt om werk te vinden. 

“De werkzaamheidsgraad van mensen met een ondersteuningsnood bedraagt ongeveer 45 procent”, legt schepen Dymfna Meynen (N-VA), bevoegd voor inclusie en toegankelijkheid, uit. “Heel wat potentiële arbeidskrachten blijven zo onbenut. Met DuoDay wordt dit onder de aandacht gebracht door onze diensten op een laagdrempelige manier in contact te brengen met potentiële werkkrachten.”

Personeelsleden van de stad konden zich vrijwillig kandidaat stellen om personen met een functiebeperking te begeleiden. “Ik gaf me op omdat mijn vriendin werkt bij GTB”, zegt Kris Vrancken van de IT-dienst van de stad. “Ik wist dat er kandidaten waren voor de IT, en wou ze dus een dagje laten meelopen.” 

Zo nam Kris vandaag Mathijs Beks mee. “Het verwondert mij hoeveel menselijk contact erbij komt kijken”, vertelt Mathijs. “Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik vandaag mag meelopen.”

Meest gelezen