Foto stad Menen

Volleybalclub Menen krijgt nieuwe sportzaal: "Belangrijk voor fans én spelers"

In Menen komt er, op vraag van eersteklasser Decospan Volley Team, een nieuwe sportzaal. Die zal ruim 3 miljoen euro kosten en moet plaats bieden aan een kleine 1.000 supporters. De nieuwe zaal zal ook 2 meter hoger zijn dan de zaal waar de volleybalclub nu in speelt. "Hiermee komen we tegemoet aan de vereisten van de Volleybal Liga", klinkt het bij de stad. 

Eersteklasser Decospan Volley Team uit Menen speelt haar wedstrijden momenteel in de sportzaal Vauban. De zaal heeft een hoogte van 7 meter. En dat is 2 meter te weinig om te voldoen aan de vereisten die Volleybal Liga vooropstelt. "We lieten de verschillende verbouwmogelijkheden onderzoeken, zoals het speelveld en de tribunes verlagen of het dak aanpassen. Uiteindelijk werd beslist om een nieuwe sportzaal te bouwen op dezelfde plaats en dit met de nodige aandacht voor duurzaamheid en energiebesparende maatregelen", laat de stad weten.

Foto stad Menen

Boost voor imago

De nieuwe sportzaal zal een hoogte hebben van 9 meter en biedt plaats voor 950 toeschouwers. Er komen ook 3 oefenvelden naast het hoofdveld en er wordt een regelbare LED-verlichting geïnstalleerd. "Dat zal een hele verbetering zijn", reageert voorzitter Pierre Vandeputte. "De nieuwe zaal zal een boost geven aan het imago van de club, zowel bij fans als bij spelers."

"We plannen de werken te starten na de huidige competitie en het is de bedoeling de eerste wedstrijd van het seizoen 2024-2025 in de nieuwe zaal te spelen", zegt schepen van Sport Kasper Vandecasteele (Vooruit). "We bekijken met potentiële partners om één seizoen te overbruggen door elders te gaan spelen. Ook voor de andere sportclubs en scholen die de Vaubanzaal gebruiken, zoeken we een oplossing."

Meest gelezen