Het huwelijk hield 8 jaar stand.
Invision

Scheiding Kanye "Ye" West en Kim Kardashian afgerond: 190.000 euro aan alimentatiegeld en hulp van bemiddelaar

De scheiding van de Amerikaanse controversiële rapper Kanye "Ye" West en realityster en zakenvrouw Kim Kardashian is rond. Het voormalige koppel deelt de voogdij over hun vier kinderen en West zal maandelijks 190.000 euro aan alimentatiegeld betalen. Als beiden niet overeenkomen voor de kinderen moeten ze een uitweg zoeken via bemiddeling.

In februari van vorig jaar diende Kim Kardashian de scheidingspapieren in, maar benadrukte dat ze samen met haar ex-man voor de kinderen wilde zorgen. De relatie stond onder druk door het onvoorspelbare gedrag van Kanye West die met een bipolaire stoornis kampt.

In het blad Vogue liet Kardashian begin dit jaar weten dat ze nu "voor zichzelf kiest" en dat ze al "zo lang anderen gelukkig heeft gemaakt". In september bood West zijn excuses aan voor de "stress" die hij "aan de moeder van zijn kinderen" had bezorgd. De scheiding is nu afgehandeld en uit de afgesproken voorwaarden blijkt dat West betrokken blijft bij de opvoeding van North (9), Saint (6), Chicago (4) en Psalm (3).

Als beiden er voor de kinderen niet uit raken dan komt er een bemiddelaar aan te pas. Als een van hen niet deelneemt aan de bemiddeling, mag de ander bij verstek beslissen bij geschillen. De bezittingen van het gewezen echtpaar, inclusief vastgoed, zullen verdeeld worden op basis van het afgesloten huwelijkscontract.

West en Kardashian huwden in 2014 in Italië. Het showbizzkoppel stond bekend als een van de meest succesvolle in de VS. De eerste tekenen van onenigheid kwamen bovendrijven in 2020 toen West zich kandidaat stelde voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen en details over zijn privéleven begon te tweeten. Kardashian maakte toen de psychische aandoening van haar man bekend en vroeg nadrukkelijk om "begrip voor de complexe situatie".

Beiden verkeren in woelig water

Zowel West als Kardashian liggen tegenwoordig onder vuur. De samenwerking tussen de rapper en het sportmerk Adidas is bijvoorbeeld stopgezet na antisemitische uitspraken van West. Momenteel onderzoekt Adidas ook beschuldigingen van ongepast gedrag. West zou porno hebben getoond aan collega's op het werk, het zou onder meer om beelden gaan van zijn ex-vrouw. West had met Adidas sinds 2015 de zeer populaire schoenenlijn Yeezy.

Ook Kardashian rolde de afgelopen dagen nog over de tongen en dat voor haar banden met Balenciaga. Het modemerk haalde na felle kritiek een campagne offline waarbij kleine meisjes met teddyberen in bondage-kleding te zien waren. Kardashian is ambassadeur van het Spaanse luxe-label en fans vroegen haar om te breken met het merk. "Ik herevalueer mijn relatie met Balenciaga, en dat is gebaseerd op hun bereidheid om verantwoordelijkheid te nemen", klonk het zondag eerder vaag.

Kardashian stuntte in 2021 op het Met Gala met een "anonieme" zwarte outfit van Balenciaga. In oktober splitsten ook de wegen van West en Balenciaga voor zijn antisemitische opmerkingen. 

Met Gala: Kim Kardashian van kop tot teen gehuld in Balenciaga.
Copyright NDZ/STAR MAX/IPx 2021

Meest gelezen