Afbeelding ter illustratie Foto:  Sasun Bughdaryan / Unsplash

Duo dat zich voordeed als arts en mogelijk ook als agent opgepakt in ziekenhuis van Diest

Twee twintigers zijn door de lokale politie Demerdal opgepakt terwijl ze zich voordeden als dokters in het ziekenhuis van Diest. Dat laat het parket van Leuven weten. Het duo wordt ook verdacht van de afpersing van een 15-jarige op de Grote Markt van Diest eerder op dezelfde dag. Daarbij deden ze zichzelf voor als politieagenten. 

Afgelopen zaterdag kon de politie van Diest twee twintigers oppakken in het ziekenhuis van Diest. Rond 21.20 uur kwam een melding binnen van twee mannen die er zich verdacht gedroegen. Ze droegen beiden een doktersjas. Het gaat om een 23-jarige uit Leuven en een 24-jarige man zonder wettelijke verblijfplaats. Tijdens het verhoor gaf het duo toe de doktersjassen gestolen te hebben. 

Maar het Leuvense parket verdenkt de mannen ook van afpersing en diefstal. Tijdens het fouilleren vonden agenten een geldsom en een opbergdoos voor draadloze oortjes terug. Die voldeden aan de beschrijving van een 15-jarige die zaterdagnamiddag was afgeperst en bestolen was door twee mannen op de Grote Markt in Diest. Een van de twee mannen droeg ook een rode pet, een detail dat datzelfde slachtoffer ook had gegeven. 

Het duo vertelde de tiener dat ze agenten waren en dwong hem zijn portefeuille, gsm en de opbergdoos af te geven. Hij kreeg z'n portefeuille zonder geld en het gsm-toestel terug. Daarna werd hij gedwongen om geld af te halen bij de bank. Toen dat niet lukte, kreeg hij verschillende slagen in het gezicht.

Het slachtoffer kon ontsnappen en verwittigde de politie bij zijn thuiskomst. Die kon twee verdachten enkele uren later oppakken in het ziekenhuis. Ze beweerden zich niets te herinneren van de afpersing. Ze verschijnen vrijdag voor de raadkamer. 

Meest gelezen