Colruyt

Colruyt kan aanleg van zeeboerderij voor kust van Nieuwpoort verderzetten

De Colruytgroep kan de aanleg van een zeeboerderij voor de kust van Nieuwpoort verderzetten. De Raad van State heeft de beroepsprocedures tegen de vergunningen voor de zeeboerderij verworpen. Het stadsbestuur van Nieuwpoort, vissers en zeilers zijn gekant tegen een zeeboerderij op die plaats.

De Raad van State is van oordeel dat alles correct verlopen is bij het toekennen van de vergunningen voor de zeeboerderij.  Colruyt wil vanaf volgend jaar onder meer mosselen kweken op de zeeboerderij. Begin dit jaar zijn de voorbereidingen op zee al begonnen. Maar er kwam veel protest, onder meer van de stad Nieuwpoort. Het stadsbestuur vreest dat de zeeboerderij zeer hinderlijk zal zijn voor de visserij en de zeilers.

Colruyt is erg tevreden met de uitspraak van de Raad van State. "Hiermee zijn alle gerechtelijke procedures tegen het project zeeboerderij afgerond. We kunnen nu met een gerust hart verder investeren in ons innovatieve project. Het kweken van mosselen, platte oesters en zeewier kan in harmonie bestaan naast andere activiteiten op zee, zoals visserij en pleziervaart. We blijven dan ook openstaan voor dialoog met alle betrokken partijen."

Enorm ontgoocheld

De burgemeester van Nieuwpoort Geert Vanden Broucke (CD&V) reageert ontgoocheld: "Uiteraard zijn we ontgoocheld, men rekent op het gezond verstand. We zijn niet tegen de zeeboerderij. Maar zet die op een andere locatie zodat het niet nadelig is voor onze vissers en zeilers. Er worden op die plaats ook zeilwedstrijden en wereldkampioenschappen georganiseerd." Toch blijft de burgemeester hoopvol: "Er zijn gesprekken bezig tussen alle betrokken partijen om te kijken of Colruyt de zeeboerderij niet wat meer kan opschuiven naar Frankrijk toe."

Meest gelezen