Pieter De Valkenaere

Café-uitbaatster Jelena uit Zottegem is half Kroatisch: "Ik slaap op de zetel als Kroatië wint tegen de Rode Duivels"

In café De Zoeten Inval in Zottegem wordt voor zowel België als Kroatië gesupporterd. Uitbaatster Jelena heeft Kroatische roots, terwijl haar vriend een fervente Duivels-supporter is. "Hier supporteren we sowieso voor beide ploegen", klinkt het.

In café De Zoeten Inval in Zottegem wordt deze namiddag ook deels voor Kroatië gesupporterd. Zaakvoerder Jelena is half Kroatisch, half Belgisch. Haar Kroatische familie zal er zij aan zij supporteren met de Belgische fans, elk voor hun eigen ploeg.

"Ik ben zal sowieso tevreden zijn, wie er ook wint. Het is heel raar om te ervaren, maar toch slaat m'n hart iets sneller voor het Kroatische elftal", geeft Jelena toe. "Mijn man is dan weer een hevige Duivelsfan, dus die is daar niet even blij mee. Naar het schijnt slaap ik op de zetel als de Kroaten winnen", lacht ze nog.

Café-uitbaatster Jelena zal samen met haar familie voor Kroatië supporteren
Pieter De Valkenaere

Meest gelezen