"Eveline" moet opnieuw naar de gevangenis

De jonge man uit Gent (29), die onder de naam "Eveline" verschillende mannelijke BV's kon overtuigen om hem naaktbeelden te sturen, is opnieuw aangehouden. Dat bevestigt het parket Oost-Vlaanderen.

De zaak-Eveline barstte los in oktober 2020, toen naaktfoto's en filmpjes van enkele bekende Vlamingen werden verspreid. Ze werden verleid door een zekere Eveline via sociale media. Eveline was echter een alias voor een jonge man uit Gent. In totaal stelden zich uiteindelijk 12 slachtoffers burgerlijke partij nadat het parket een zaak had geopend.

De man werd in afwachting van een proces vrijgelaten onder strikte voorwaarden, maar intussen raakte via "Het Nieuwsblad" bekend dat hij zijn terrein had verlegd naar Nederland. Hij opereerde daar onder de naam Ariana en ging op dezelfde manier te werk als in Vlaanderen.

Dat zorgde ervoor dat een nieuw onderzoek werd gevoerd door de politie, wat ertoe leidde dat de man werd opgepakt. Dat melden verschillende media. "We kunnen bevestigen dat de man is voorgeleid voor de onderzoeksrechter", klinkt het bij het parket Oost-Vlaanderen. Er is beslist om de man aan te houden. Het parket onthoudt zich van verdere commentaar.

Meest gelezen