Goudhandelaar uit Retie krijgt 170.000 euro van de buit terug na brutale diefstal uit bedrijfswagen

Het bedrijf Europese Goudstandaard uit Retie heeft voor 170.000 euro goud en zilver teruggekregen dat is gestolen uit de koffer van een bedrijfswagen. De dieven hadden dat laten vallen tijdens hun vlucht. De totale buit was 400.000 euro waard.

"Onze koerier was op weg naar een aantal klanten met gouden en zilveren munten en staven, toen hij stopte aan een benzinestation op de E34," vertelt zaakvoerder Johnny Verkuringen. "Toen hij even naar binnen ging, sloegen twee dieven de autoruit in en gingen ze op de loop met alles wat ze konden dragen. Er begonnen een heleboel mensen te roepen, te tieren en te filmen, en in hun haast hebben de dieven dan een deel van de buit laten vallen. Ze sprongen in een oude, rode Fiat Panda met Nederlandse nummerplaat en zijn dan weggereden."

Deel van de buit terug

Een groot deel van de buit die de dieven hebben laten vallen, heeft de zaakvoerder teruggekregen. Het gaat om gouden en zilveren munten en staven ter waarde van 170.000 euro. Van de rest van de buit is er nog geen spoor. Er lag in het totaal voor 400.000 euro in de koffer. "We hebben ondertussen via camerabeelden ontdekt dat de dieven hier de hele morgen in de straat hebben gestaan," vertelt Johnny Verkuringen. "Ze zijn dan onze koerier gevolgd tot hij ergens stopte."

"We hebben al extra veiligheidsmaatregelen genomen," vertelt Verkuringen. "We werken met plofkoffers en camera's, maar het is nu vooral belangrijk dat de daders gevat worden. We hebben heel duidelijke beelden van de daders, het voertuig en de nummerplaat. De politie moet nu snel aan de slag gaan."

Niet de eerste keer

Het bedrijf heeft 6 weken geleden ongeveer hetzelfde meegemaakt. Toen de koerier bijna alle goederen had ingeladen, ging hij nog even het bedrijf binnen om het laatste pakketje te halen en sloegen de dieven toe. Ze sloegen de autoruiten in en maakten zich vliegensvlug uit de voeten. Vermoedelijk gaat het om dezelfde daders.

Meest gelezen