Peter Malaise

Politie van Ronse gaat extra controleren op de sportsite:"Wildparkeren is er een plaag geworden"

De politie van Ronse zal extra controleren op de parking van de sportsite. In de stad is er vooral bezorgheid over het wildparkeren op vooral de Kiss-and-Ridezone aan de sporthal. "We tolereren het niet meer en gaan vragen aan de sportclubs om hun leden te sensibiliseren, lukt het niet dan volgen er boetes", zegt schepen Joris Vandenhoucke (CD&V).

Aan de sportsite in Ronse is er een grote parkeerplaats. Maar autobestuurders parkeren massaal aan de Kiss-and-ridezone om iemand op te wachten. Vaak staat het daar vol met auto's en wordt er dubbel geparkeerd. "Dat is niet de bedoeling van een dergelijke zone", zegt schepen Joris Vandenhoucke (CD&V). "Er is plaats op de grote parking, maar iedereen wil blijkbaar zo dicht mogelijk bij de sporthal parkeren of wachten op iemand die buiten komt, dus gaan we maatregelen nemen. Want dat wildparkeren is niet de bedoeling."

Eerst sensibiliseren, dan boetes uitschrijven

Volgens de stad Ronse zijn er voldoende parkeerplaatsen op de grote parkeerplaats. Om al de overlast aan de sporthal te vermijden, heeft de stad nu aan de sportclubs gevraagd om hun leden erop te wijzen dat ze gebruik moeten maken van de grote parking en niet mogen wildparkeren aan de sporthal zelf. 

"Er komt dus eerst een periode om mensen te sensibiliseren. Helpt dat niet en blijven mensen hardleers parkeren en dubbel parkeren, dan gaat de politie boetes uitschrijven. De parking is publiek domein en dus kan de politie tussenbeide komen", zegt schepen Vandenhoucke nog. "Het is onverantwoord dat er drie auto's naast elkaar geparkeerd staan en iedereen zit te wachten tot de kinderen naar buiten komen om die dan op te pikken."

Meest gelezen