Radio2

Reddingsteam staakt zoekactie naar mogelijke migrantenboot voor de kust van De Panne

Voor de kust van de Panne heeft een reddingsteam een zoekactie gedaan naar migranten die mogelijk wilden overvaren naar Groot-Brittannië. Het team heeft een uur lang met een patrouilleboot gezocht, maar na een uur werd de zoekactie stilgelegd. Er komt vandaag geen nieuwe zoekactie.

Het was een vrouw die gisterenavond het maritiem reddingsteam verwittigde omdat ze op het strand naar eigen zeggen een boot met migranten had opgemerkt. Het team heeft een uur lang met een patrouilleboot aan de kust van De Panne gezocht. "Maar na een uur moesten we onze zoekactie al stilleggen", zegt Dries Boodts van het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum. 

Mist als spelbreker

"Door de dichte mist van gisterenavond konden we weinig zien en had het geen toegevoegde waarde om nog verder te zoeken", legt Boodts uit. "We hebben ook onze warmtecamera ingezet, maar ook daarmee konden we geen boot spotten."

Vandaag houdt de politie nog een patrouille aan de kust. "Maar er zal niet meer actief gezocht worden naar de mogelijke migrantenboot. De kans dat de boot gevonden wordt, is te klein."

Meest gelezen