Foto: EcoWerf

Containerpark Bierbeek is voortaan EcoWerf-recyclagepark

In Bierbeek heeft het containerpark haar deuren weer geopend als een EcoWerf-recyclagepark. Het vernieuwde park blijft langer open en klanten zullen niet langer een betaalkaart nodig hebben. Een elektronische identiteitskaart zal volstaan. Ook zal gebruik worden gemaakt van het Diftarsysteem, dat een tarief bepaalt op basis van het volume van het vervoermiddel. 

Vandaag is het containerpark in Bierbeek na een sluiting van drie weken weer geopend. Het zal voortaan uitgebaat worden als EcoWerf-recyclagepark. Dat brengt ook enkele veranderingen met zich mee. Zo blijft het park voortaan langer open, van dinsdag tot en met vrijdag van 12.30 tot 19.30 uur en op zaterdag van 9 tot 16 uur. Klanten moeten ook enkel nog maar hun elektronische identiteitskaart meebrengen. 

Om het recyclagepark om te vormen, sloot het containerpark drie weken de deuren. Zo werden containers verplaatst om een betere doorstroming te garanderen. Bij de ingang werd een Diftar-zuil geplaatst. "De vroegere knipkaarten zijn dus niet langer nodig. Het tarief wordt daarbij berekend op basis van het volume van je voertuig en niet hoeveel je bijhebt", legt burgemeester Johan Vanhulst uit. "Je oude knipkaarten kan je wel nog inruilen voor krediet op je DifTar-rekening." 

Op die regeling zijn wel enkele uitzonderingen. Zo kunnen asbestcement, elektro, klein gevaarlijk afval en matrassen steeds gratis binnengebracht worden. Tweedeverblijvers, scholen, verenigingen en kmo's moeten een toegangskaart aanvragen. Handelaars en landbouwers mogen enkel huishoudelijk en bedrijfsafval binnenbrengen. Gezinnen krijgen ten slotte zes keer per jaar gratis toegang tot het recyclagepark. 

Meest gelezen