Samenkomst streekproducenten in het provinciehuis

Vlaams-Brabant heeft zes nieuwe streekproducenten

De provincie Vlaams-Brabant heeft zes nieuwe streekproducenten voorgesteld. Het gaat om Dorpsbrouwerij Bierbeek, Weide-eieren uit Bierbeek, Herbird uit Tervuren waar ze alcoholvrije drank maken, de producent van specerijen Hilko Cuisine uit Boutersem, Imkerij Keiberg uit Landen en Oh!Oats uit Bierbeek waar granola wordt gemaakt.  

Zes ambachtelijke producenten uit onze regio mogen zich vanaf nu officieel streekproducent van Vlaams-Brabant noemen: 

De Dorpsbrouwerij Bierbeek: meer dan 100 jaar na het stopzetten van de laatste brouwerij, gaan vrijwilligers daar opnieuw bier brouwen. Het doel is om in de komende jaren er voor te zorgen dat er in elke deelgemeente een bier gebrouwen wordt. Zo krijgt Bierbeek een stevige Tripel, Lovenjoel een lichte Saison, Opvelp een frisse Witte en Korbeek-lo een vol bruin bier.

Herbird in Tervuren: daar wordt een alcoholvrije bruisende drank gemaakt zonder toegevoegde suikers en met natuurlijke ingrediënten: appel en rabarber als basis met toetsen van vlierbloesem en kruiden. 

Bij Hilko Cuisine in Boutersem maken ze ambachtelijke pittige sauzen en specerijen. Die worden geproduceerd met de beste selectie van pepers en andere lokale Belgische ingrediënten. 

In Neerwinden bij Landen heb je Imkerij Keiberg waar je honing kan krijgen, maar ook allerlei honing- en bijenproducten. Alles wordt gemaakt met aandacht voor de natuur en het welzijn van mens en dier. 

Ester van Oh!Oats uit Bierbeek produceert verse artisanale granola met 100% natuurlijke en ambachtelijke ingrediënten. De granola wordt gemaakt zonder suikers, stropen of gedroogde vruchten maar met puur fruit en veel noten. En zonder olie, aroma's of bewaarmiddelen. 

De Weide-eieren uit Bierbeek zijn met de hand geraapt, vers en lokaal. De mobiele kippenren wordt wekelijks verplaatst op de weides rond de boerderij zodat de kippen telkens vers gras hebben. Ze krijgen voornamelijk zelf geteelde granen te eten. En dat zorgt voor gezonde, smaakvolle eieren. 

Streekproducten Vlaams-Brabant heeft ook een nieuwe website waar je alle streek- en hoeveproducten terugvindt, maar ook verkooppunten, horecazaken en adressen waar je kan logeren. 

Meest gelezen