radio2

Voetbalfeest in Neeroeteren verloopt deze keer zonder problemen

In Neeroeteren in Maaseik is het voetbalfeest na de match tussen België en Kroatië zonder problemen verlopen. Het vorige voetbalfeest moest worden stopgezet door een grote vechtpartij. Daardoor was de organisatie deze keer goed voorbereid.

Veel teleurstellende gezichten in Neeroeteren (Maaseik) nadat de Rode Duivels 0-0 gelijkspeelden tegen Kroatië en België daardoor het WK moet verlaten. Maar het leidde niet tot vechtpartijen of een grimmige sfeer tijdens het voetbalfeest in sporthal De Borg. Er werd na afloop zelfs nog feest gevierd. 

Tijdens het vorige voetbalfeest, na de match tussen België en Marokko, viel er een gewonde bij een vechtpartij. Het feest werd meteen stopgezet. Daardoor was de organisatie deze keer goed voorbereid. Er waren zes bewakingsagenten aanwezig, normaal zijn dat er maar twee. Buiten stond ook een politiewagen.

350 supporters

"Er waren 350 supporters aanwezig", zegt bewakingsagent Kris Tielens. "Naar aanleiding van de vechtpartij na de vorige voetbalmatch heeft de stad de bewakingsagenten opgedragen om de hele match en de uitloop van de supporters achteraf te bewaken. We hebben ook een toegangscontrole gedaan."

De muziek bleef spelen tot zeker een uur na de wedstrijd. Daarna moesten supporters rustig de tent verlaten. Veel van hen waren al vroeger naar huis gegaan.

Veel kansen gemist

Wat vinden de supporters in Neeroeteren er nu van dat de Rode Duivels het WK moeten verlaten? "Ik vind het echt wel jammer en ben teleurgesteeld, want Lukaku heeft veel kansen gemist. Vooral de laatste keer, toen de keeper de bal net gepakt had", zegt een van de supporters.

"Deze match speelden ze echt veel beter dan de vorige", vult een andere supporter aan. "Eigenlijk had ik verwacht dat ze gingen winnen, want tot op het einde waren er veel kansen."

radio2

Meest gelezen