Archieffoto
Radio2

Daklozen Eeklo opnieuw welkom in winteropvang in Gent

De stad Eeklo werkt dit jaar opnieuw samen met CAW Gent om winteropvang te voorzien voor de dak- en thuislozen in Eeklo. Dat wil zeggen dat er in Eeklo zelf geen slaapplaats is voor daklozen. Vorig jaar konden ze ook enkel in Gent terecht. Toen meldde de hele winter niemand uit Eeklo zich aan. 

Vorig jaar vroeg de stad Gent aan 22 gemeenten om mee te betalen voor de nachtopvang voor dak- en thuislozen. Eeklo stapte toen als een van de eersten mee in het project. Dit jaar kiezen ze er opnieuw voor om de dak- en thuislozen naar de winteropvang in Gent te sturen, hoewel geen enkele dakloze zich vorige winter in de opvang heeft aangemeld.

In dat verhaal blijkt afstand de grote boosdoener te zijn. "Op dit moment hebben we geen andere oplossing voorhanden. Een eigen opvang in Eeklo is niet mogelijk", zegt schepen van welzijn Danny Smessaert (SMS). "We betalen ook dit jaar weer voor een aantal plekken in de winteropvang in Gent. Wie daar wil overnachten krijgt zelf een gratis treinticket, zodat vervoer geen probleem vormt."

Meest gelezen