Radio2

Honden terroriseren woonwijk in Kortrijk: ze beten al tientallen kippen en cavia's dood 

In Kortrijk wordt een woonwijk in de buurt van de Leie geterroriseerd door jachthonden. Ze bijten de kippen dood van de inwoners. De politie is een onderzoek gestart.

Al maanden aan een stuk terroriseren twee jachthonden de woonwijk Pius X In Kortrijk. Ze bijten de kippen dood van de inwoners. Al zeker meer dan 5 gezinnen kregen bezoek van de honden. Gisteren braken ze binnen in de tuin van Stefanie Dewaele: "Bij mij hebben ze tien cavia's en vier kippen doodgebeten. Bij de overbuur ook vier kippen. Ze kregen van de eigenaars van de honden geld voor nieuwe kippen, maar de week erop beten de honden ze opnieuw dood."

"Bij mij hebben ze de laatste twee jaar al vier keer mijn kippen gedood", vertelt een bezorgde buur. "Nu zijn het de kippen, maar wie weet is ooit één van onze kleinkinderen slachtoffer." Ook Stefanie maakt zich zorgen: "Een hond is onvoorspelbaar hé. Als een hond op jacht is en er loopt daar een kind dat niet naar zijn goesting reageert...  Je kunt een hond nooit vertrouwen. Ik laat mijn hond ook niet alleen bij een kind."

Grondig onderzoek

De politie van zone Vlas (Kortrijk-Kuurne-Lendelede) is een onderzoek gestart. Thomas De Tavernier: "We hebben vandaag al met enkele buurtbewoners gesproken. En we gaan ook volgende week kijken wie er allemaal slachtoffer is geweest in het verleden. Want het gaat niet alleen over recente feiten van doodgebeten dieren. We gaan samen met al die mensen een oplijsting maken van de geleden schade en van de kosten."

Daarna gaat de politie het gesprek aan met de eigenaar van de dieren. De Tavernier: "We zullen nagaan welke maatregelen hij zal nemen, zodat de dieren niet meer kunnen ontsnappen. Als dat niet volstaat zetten we zeker andere stappen."

Radio2

Meest gelezen