ImageGlobe

Meer dan de helft van de inwoners van Kraainem zijn tegen een algemene zone 30

In Kraainem is meer dan de helft van de inwoners tegen een algemene zone 30 in de gemeente. Dat hebben ze via een digitale enquête laten weten aan het gemeentebestuur. 62 procent stemde tegen, 38 procent is voor. 

Het gemeentebestuur van Kraainem heeft tussen 1 en 30 september 2022 een digitale enquête afgenomen bij de inwoners. Die konden aangeven of ze voor of tegen een algemene zone 30 zijn, met uitzondering van de Wezembeeklaan, de Mechelsesteenweg, de Woluwelaan (gewestwegen). Ook de Oudstrijderslaan, de A. Dezangrélaan, de Koningin Astridlaan, de Baron A. d’Huartlaan, de Oppemlaan, de A. Lenaertsstraat en de Potaardestraat (gemeentewegen) vallen onder de uitzonderingen.

Uit de resultaten blijkt dat 498 inwoners hebben gereageerd: 273 (62 procent) zijn tegen een algemene zone 30 en 174 inwoners (38 procent) is voor. Twee inwoners hebben zowel voor als tegen gestemd. 

"We gaan hier uiteraard rekening mee houden", zegt de burgemeester van Kraainem, Bertrand Waucquez. "Alleen willen we vermijden dat er teveel verschillende zones zijn waardoor de mensen gaan twijfelen of ze nu 30 of 50 km per uur mogen rijden." 

Meest gelezen