Jonas Roosens

Pfizer investeert meer dan 1,2 miljard euro in Belgische productiesite: "Speelde cruciale rol in strijd tegen COVID-19" 

Vaccinproducent Pfizer wil de komende 3 jaar meer dan 1,2 miljard euro investeren in de productievestiging in Puurs-Sint-Amands. "Pfizer Puurs speelde met de productie van een coronavaccin een cruciale rol in de wereldwijde strijd tegen de COVID-19-pandemie en is belangrijk als "launch site" voor innovatieve geneesmiddelen", zegt Pfizer. Het gaat om de grootste investering ooit in de site. Door de uitbreiding zouden naar schatting zo'n 250 extra jobs gecreëerd worden.

Farmareus Pfizer heeft vandaag aangekondigd dat het de komende 3 jaar meer dan 1,2 miljard euro wil investeren in de productievestiging in Puurs-Sint-Amands. "Het gaat om de grootste investering ooit in de geschiedenis van de site en bevestigt het engagement van Pfizer om zijn productiecapaciteit in Europa uit te breiden", luidt het persbericht.

Pfizer Puurs speelde een cruciale rol in de productie van een van de eerste COVID-19-vaccins ter wereld. "De vestiging in Puurs maakte het onmogelijke waar", zegt Luc Van Steenwinkel, siteleider van Pfizer Puurs. "Ons COVID-19-vaccin kreeg een "emergency use authorization" (noodgoedkeuring) voor meer dan 150 landen wereldwijd. Deze investering zal bijdragen aan de strijd tegen de pandemie en biedt een grootschalig platform voor de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen en vaccins.”

BEKIJK - Koning Filip bezoekt op 30 maart 2021 de Pfizer-fabriek in Puurs-Sint-Amands:

Videospeler inladen...

250 bijkomende arbeidsplaatsen

"Ik ben heel blij dat we met deze investering de productie van vaccins en geneesmiddelen verder kunnen ondersteunen", zegt Mike McDermott, Executive Vice President bij Pfizer. McDermott benadrukt ook het belang van de site op vlak van "de productie van baanbrekende geneesmiddelen die het leven van patiënten veranderen".

De investering wordt verdeeld over drie domeinen: uitbreiding van de productiecapaciteit, vergroting van de mogelijkheden voor koelopslag en uitbreiding van de verpakkingsprocessen. De nieuwe projecten zullen naar schatting 250 bijkomende arbeidsplaatsen opleveren. Sinds het begin van de pandemie groeide het personeelsbestand van Pfizer Puurs al van 2.800 naar 4.500 werknemers. 

Deze investering is een erkenning voor alle medewerkers van Pfizer België, die zich enorm hebben ingezet tijdens de COVID-19-pandemie

Premier Alexander De Croo

“Ik ben zeer trots dat Pfizer opnieuw voor ons land kiest", zegt premier Alexander De Croo (Open VLD). "De combinatie van bekwame biofarmaceutische en wetenschappelijke experts in België, onze centrale geografische ligging en ons uitgebreid netwerk van logistiek en gespecialiseerde leveranciers is ongeëvenaard."

"Deze investering zal bijdragen aan de pandemische paraatheid in Europa en is een erkenning voor alle medewerkers van Pfizer België, die zich enorm hebben ingezet tijdens de COVID-19-pandemie", besluit De Croo.

In 1952 vestigde Pfizer zich op het Europese vasteland en het koos België als locatie voor zijn eerste hoofdkantoor. Op dit moment zijn er vier vestigingen in ons land: in Brussel vinden we het hoofdkantoor en het onderzoekscentrum, de logistieke afdeling bevindt zich in Zaventem en de productievestiging staat in Puurs-Sint-Amands. In totaal werken meer dan 5.000 mensen voor Pfizer in België.

BEKIJK - De eerste symbolische spadesteek wordt gezet op de plaats waar het nieuwe gebouw komt:

Videospeler inladen...

Meest gelezen