CFO Sofie Biliauw
Radio 2

Plopsa De Panne organiseert opleiding "Polyvalent pretparkmedewerker"

Vanaf januari kunnen geïnteresseerden voor het eerst een opleiding tot "Polyvalent pretparkmedewerker" volgen. Hiervoor slaan Plopsa en VDAB de handen ineen. Het gaat om een 14-daagse mobiele opleiding waarbij kandidaten alle vakgebieden van de pretparkwereld aangeleerd krijgen van horeca tot merchandising en operations

Met de eerste mobiele opleiding "Polyvalent pretparkmedewerker" willen Plopsa en VDAB het tekort aan cruciale functies in Plopsaland De Panne opvangen", legt CFO Plopsa group Sofie Billiauw uit. Tijdens de 14-dagen durende opleiding op de werkvloer in Plopsaland De Panne worden kandidaten voor allerlei functies binnen de pretparkwereld klaargestoomd. 

Het gaat daarbij om attractiebediening, winkeluitbating en animatie tot verkooptechnieken, opdiening en ticketcontrole. "De opleiding wordt telkens beëindigd met een afsluitmoment met attestuitreiking. Mits een positieve evaluatie ligt het contract dan klaar", vult Billiauw aan. 

"Unicum"

"We zijn ervan overtuigd dat dit initiatief Plopsaland in staat zal stellen om heel diverse vacatures in te vullen. Zowel voor mensen die nieuw zijn binnen het vakgebied als mensen met enige ervaring, die hun kennis willen uitbreiden, is het een interessante opleiding. Dat VDAB en Plopsa de eersten in ons land zijn om die specifieke opleiding te organiseren, is bovendien een unicum", weet Billiauw. "We zijn wat afgelegen en we moeten dus inventief zijn om voldoende personeel te vinden."

De opleiding gaat op maandag 23 januari van start en duurt twee weken. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de infosessie op woensdag 7 december om 17 uur in het Plopsa Hotel in De Panne. 

Meest gelezen