Steven Meulenaere is de organisator van een WK-dorp in Poperinge
Radio2

Poperinge behoudt WK-dorp, ondanks uitschakeling Rode Duivels

Het WK-dorp in Poperinge zal nog tot het einde van het wereldkampioenschap voetbal open blijven. Daarmee is het een van de weinige WK-dorpen dat na de uitschakeling van de Rode Duivels toch open blijft. De organisatie probeert zo de gemaakte kosten te compenseren. 

In Poperinge kunnen voetballiefhebbers nog tot 18 december, wanneer de finale plaatsvindt, naar WK-wedstrijden kijken. "De Rode Duivels liggen er jammer genoeg uit, maar wij doen gewoon door", zegt organisator Steven Meulenaere. "Alle wedstrijden, van de achtste finale tot de finale, zijn hier nog te zien."

Voor de wedstrijden van de Rode Duivels zag de organisator tussen de 400 en 500 mensen opdagen. "Dat was iets minder dan bij vorige edities, waardoor we enkel binnen een scherm hebben gezet. Maar de mogelijkheid was er zeker om uit te breiden als daar vraag naar was."

"De lage opkomst is voor ons geen reden om het WK-dorp stop te zetten. Alles staat er nu. We hebben ook heel wat kosten gemaakt, dus we gaan proberen de schade te beperken door tot het einde door te gaan."

Meest gelezen