Peter Malaise

Ronse kreeg kerstboom cadeau van La Roche-en-Ardenne als bedanking voor hulp na wateroverlast

Het Waalse La Roche-en-Ardennen heeft een kerstboom geschonken aan Ronse. Vorig jaar werd het Waalse La Roche-en-Ardenne getroffen door zware regenval en overstromingen. Inwoners van Ronse zijn toen gaan helpen om puin te ruimen en als dank kreeg de stad nu een kerstboom cadeau: "We zijn de inwoners zo dankbaar, ze zijn onze vrienden voor het leven", zegt burgemeester Guy Gilloteaux (MR).

In juli vorig jaar kreeg een deel van Wallonië te maken met extreem veel regen, forse buien op korte tijd, met als resultaat een "waterbom". Verschillende mensen zijn om het leven gekomen en de materiële schade was enorm. Er zijn toen heel wat organisaties gaan helpen met de opkuis. Ook La Roche-en-Ardenne was zwaar getroffen, en kreeg onder meer hulp van Ronse. 

"Zo tevreden met de hulp van Ronse."

La Roche-en-Ardenne kreeg twee keer te maken met wateroverlast. " Een keer was de regen de boosdoener en de tweede keer kon de Ourthe het water niet aan en was er veel wateroverlast. Er vielen geen doden, maar de materiële schade was enorm", zegt burgemeester Gilloteaux. "Kort daarna kwamen inwoners van Ronse om ons te helpen. We kennen Ronse al door de Bommelfeesten. Onze stad komt mee vieren met de Bommels en ook omgekeerd komen de feestvierders naar ons. En om hen uit het hart te bedanken voor alle hulp hebben we stad Ronse nu een kerstboom gegeven om op de Grote Markt te plaatsen." De Bommels hebben toen spullen ingezameld om onder meer de school te helpen opruimen.

"Blij met de attentie van La Roche-en-Ardenne."

Vorig weekend mocht de burgemeester van Ronse de kerstboom zelf gaan afzagen.  De kerstboom is 11 meter hoog en prijkt nu op de Grote Markt. "We zijn zeer tevreden met het gebaar van onze vrienden van La Roche-en-Ardenne", zegt burgemeester Ignace Michaux (CD&V) van Ronse. "Toen we vorig jaar hoorden van de waterbom, hebben we de handen in elkaar geslagen en zijn we vlug gaan helpen. De Bommels hebben al jaren een band met de Waalse gemeente en zo was het voor ons normaal om naar daar te gaan en te helpen de school op te ruimen". 

Meest gelezen