Schepen An Christiaens (links op de foto) met enkele bibliotheekmedewerkers.

Vernieuwde bibliotheek van Tongeren opent haar deuren

Na vijf maanden van renovatiewerken heeft de bibliotheek van Tongeren haar deuren opnieuw geopend. De vernieuwde bib is nog steeds gevestigd in het cultuurcentrum De Velinx, maar werd volledig gestript om een huiselijke sfeer te creëren. 

"Onze bibliotheek had dringend nood aan een nieuw jasje", zegt schepen An Christiaens (CD&V). "Bibliotheken worden niet meer gezien als plaatsen waar je enkel boeken kan uitlenen, maar je kan er ook studeren, voorlezen of kranten doorbladeren. Het was dus belangrijk dat onze vernieuwde bibliotheek een huiselijke sfeer zou uitstralen waarin iedereen zijn eigen plaatsje heeft." 

Huiselijke sfeer

De vernieuwde bibliotheek ligt nog steeds in De Velinx, het cultuurcentrum van Tongeren, maar om een huiselijke sfeer te creëren moest de oude bibliotheek volledig gestript worden. "Groot of klein, voor iedereen hebben we een plekje ingericht in onze bib", gaat Christiaens verder. "We hebben een leeshoek voor de kleuters, een plaats waar je rustig door kranten en tijdschriften kan bladeren en er is ook een "hangruimte" voor jongeren, met zitzakken. Op de bovenverdieping hebben we nog een polyvalente ruimte ingericht die gebruikt kan worden door verschillende verenigingen."

Een van de leesruimtes van de vernieuwde bib.

Vandaag wordt de bibliotheek feestelijk geopend. Iedereen is welkom om de vernieuwde bib te komen ontdekken van 10 uur 's morgens tot 15 uur in de namiddag.

Meest gelezen